Americanii bagă 100 de milioane de dolari în cel mai tare film cu Dracula din istoria cinematografiei - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 03 iulie 2014 577 afişări

"Dracula" lui Bram Stoker este una dintre cele mai ecranizate opere literare din toate timpurile, până în prezent fiind realizate 27 de filme despre celebrul vampir.

"Dracula Untold" este cea de-a 28-a producţie şi prima care pune accent pe modul în care Vlad Ţepeş a ajuns Dracula. Filmul grupează atât evenimente istorice, documentate, cât şi unele fictive, aşa cum au fost ele descrise de către Stoker.

Cu un buget de 100 de milioane de dolari, filmul reprezintă cea mai costisitoare adaptare a cărţii scrisă în 1897.

Cea mai cunoscută ecranizare rămâne, cel mai probabil, adaptarea din 1931 care îl are în rolul principal pe Bela Lugosi. Filmul a avut un buget de doar 355.000 de dolari; o ecranizare recentă, "Dracula 2000", a avut un buget de 54 milioane de dolari.

"Dracula Untold" este regizat de Gary Shore şi îi are în rolurile principale pe Luke Evans ("The raven", "Fast&Furious 6"), Dominic Cooper ("Need for Speed", "Captain America") şi Samantha Barks ("Les Miserables"). Filmul este produs de  Universal Pictures şi Legendary Pictures şi va fi lansat pe data de 17 octombrie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/americanii-baga-100-de-milioane-de-dolari-in-cel-mai-tare-film-cu-dracula-din-istoria-cinematografiei-galerie-foto-12878292
12878292
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.