Poliţia Română vrea să cumpere 400 de aparate DrugTest, dar are bani doar pentru 244

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 august 2023 30 afişări

Poliţia Română a început procedurile pentru achiziţionarea a 400 de aparate DrugTest. Totuşi, în prezent nu au fost găsite surse de finanţare decât pentru 244 de aparate.

Poliţia Română vrea să cumpere 400 de aparate DrugTest, dar are bani doar pentru 244

Potrivit IGPR, în anul 2017 au fost iniţiate primele achiziţii de mijloace tehnice pentru depistarea substanţelor psihoactive (DrugTest), fiind dotate toate birourile Brigăzii Autostrăzi cu şase aparate.

Începând cu anul 2019, au fost asigurate fonduri financiare pentru achiziţionarea la nivelul unităţilor de politie a 122 de echipamente de depistare a substanţelor psihoactive. Ca urmare, poliţiştii au acum „184 de dispozitive, dintre care 56 sunt puse la dispoziţie, în baza unor contracte de comodat”.

În prezent, IGPR are în derulare o procedură de achiziţionare pentru 400 de aparate pentru depistarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, cu termen de depunere a ofertelor stabilit pentru data de 31.08.2023. Fondurile financiare sunt asigurate pentru 244 de sisteme, din două proiecte cu finanţare externă. Pentru celelalte 156 de aparate vor fi să fie identificate şi alocate sumele necesare pe durata de valabilitate a acordului-cadru, a precizat IGPR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
igpr,
drugtest,
achiziţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.