Poate fi oprit coronavirusul de venirea verii? Cercetătorii americani au dat verdictul mult aşteptat

Postat la 31 martie 2020 1420 afişări

Poate fi oprit coronavirusul de venirea verii? Cercetătorii americani au dat verdictul mult aşteptat

Poate fi oprit sau nu coronavirusul de venirea verii. E întrebarea la care aşteaptă răspuns milioane de oameni. Qasim Bukhari şi Yusuf Jameel, cercetători de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au încercat să vină cu un răspuns prin o lucrare ştiinţifică.

Speranţa era că noul coronavirus se va comporta la fel ca gripa de sezon, care dispare de obicei odată cu apariţia verii, însă studiul lor arată că cel mai probabil omenirea va fi nevoită să găsească altă soluţie pentru stoparea pandemiei. Sunt aproape 800.000 de oameni infectaţi pe glob, iar peste 37.000 de oameni au murit.

"În baza datelor strânse până acum despre răspândirea 2019-nCoV, ipoteza noastră e că numărul scăzut de cazuri din ţările tropicale poate fi explicat de condiţiile umede, sub care răspândirea virusului poate fi mai lentă aşa cum a putut fi observat şi cu alţi viruşi", au scris cei doi cercetători în lucrarea lor, potrivit AccuWeather.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vara,
asteptare,
cercetatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.