Pakmaya: Nu am majorat preţurile la drojdie, este vorba despre acţiuni speculative. Fabrica de la Paşcani funcţionează la capacitate maximă, fără întreruperi în flux

Autor: Andra Stroe Postat la 31 martie 2020 211 afişări

Pakmaya: Nu am majorat preţurile la drojdie, este vorba despre acţiuni speculative. Fabrica de la Paşcani funcţionează la capacitate maximă, fără întreruperi în flux

Reprezentanţii Rompak Paşcani, care produce drojdie de panificaţie sub licenţa Pakmaya, spun că preţul diferitelor sortimente de drojdie fabricate nu a fost majorat în această perioadă, iar fabrica lucrează la capacitate maximă.

Ei susţin că scumpirea exagerată din ultimele săptămâni a unor produse, printre care se numără şi drojdia de consum casnic, se face independent de producător, acesta din urmă recomandând magazinelor să păstreze preţul la raft.

„Perioada de instabilitate la nivel mondial se reflectă cu siguranţă şi asupra costurilor noastre. În aceste momente, facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura continuitatea activităţii, fără să ţinem cont de aceste majorări. Preţurile noastre nu au suferit majorări în această perioadă şi ne vom strădui să menţinem această situaţie cât mai mult posibil. Scumpirile care pot fi observate în anumite magazine sunt strict rezultatul acţiunilor speculative ale unor comercianţi”, afirmă Cristina Hanganu, directorul de vânzări al Pakmaya România.

De la declanşarea epidemiei cu noul coronavirus, fabrica de la Paşcani, singura din România care produce drojdie de panificaţie, a produs şi livrat magazinelor şi unităţilor de panificaţie din întreaga ţară cantităţi record de drojdie proaspătă şi uscată. Pentru consumatorul casnic comenzile din luna martie 2020 au fost de trei ori mai mari faţă de luna februarie 2020 sau martie 2019. Situaţia pare să continue în acelaşi ritm, comenzile pentru începutul lunii aprilie fiind, de asemenea, cu mult peste o perioadă normală.

„Fabrica noastră produce, în acest moment, drojdie proaspătă la capacitate maximă. Oricât de mult ne-am dori să mărim această producţie, există o limită maximă impusă de echipamentele tehnice din fabrică, structura de personal etc. Prin natura activităţii noastre, în zona de producţie se lucrează în mod normal 24h/24h, 7 zile din 7.  Priorităţile noastre sunt să ne protejăm angajaţii, să asigurăm respectarea normelor de siguranţă alimentară, aşa cum am făcut întotdeauna, şi să lucrăm îndeaproape cu toţi partenerii noştri pentru a răspunde tuturor cererilor în limita capacităţii de producţie. Avem stocuri suficiente de materii prime pentru a continua activitatea fabricii pe o perioadă lungă de timp şi subliniem acest lucru.” Problema cu disponibilitatea produselor la raft, adaugă reprezentanţii businessului, este legată de o reducere a cantităţilor de produse similare din import care erau înainte disponibile pe piaţa din România dar şi de achiziţiile exagerate ale unor consumatori. „Vom depăşi cu bine această perioadă, dar numai dacă vom consuma responsabil cu toţii”, mai spune Cristina Hanganu.

Fabrica de drojdie Rompak SRL Paşcani face parte din Pak Group Turcia, unul dintre liderii mondiali în producţia de drojdie. Rompak produce sub licenţă Pakmaya şi este singurul producător de drojdie de panificaţie din România. Fabrica de la Paşcani a fost deschisă în 1994 şi timp de patru ani au fost realizate investiţii semnificative, unitatea din România fiind cea mai nouă din grup şi una dintre cele mai noi din Europa. La nivelul anului 2019, cifra de afaceri a Rompak SRL a fost de peste 22 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
pascani,
capacitate maxima
Urmează ZF Power Summit 2023

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.