Pilotul avionului uşor prăbuşit în lacul Colibiţa a murit

Autor: Laura Buciu Postat la 28 august 2022 73 afişări

Pilotul avionului uşor prăbuşit duminică în lacul Colibiţa, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a murit, anunţă purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Rus. Pasagerul, cetăţean german, este în stare stabilă, el reuşind să iasă singur din aeronava prăbuşită.

Pilotul avionului uşor prăbuşit în lacul Colibiţa a murit

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, pilotul avionului, un bărbat de 65 de ani, a murit.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconştient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, aflat în timpul liber pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării”, a spus Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud.

Pasagerul, un cetăţean german, în vârstă de 45 de ani a ieşit singur din aeronava.

„Este conştient şi stabil, prezenta uşoare leziuni ce nu implica transportul la spital. A fost evaluat de către echipajele si refuză transportul la spital”, a mai spus Rus.

Un avion uşor cu două persoane la bord a căzut duminică în lacul Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pilot,
avion,
colibiţa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.