Pieţele reduc pariurile privind demararea campaniei de reducere a ratelor după ce inflaţia din SUA a crescut la 3,5%. Cifrele care reflectă starea preţurile de consum şi inflaţia de bază depăşesc aşteptările analiştilor

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 11 aprilie 2024 18 afişări

Pieţele reduc pariurile privind demararea campaniei de reducere a ratelor după ce inflaţia din SUA a crescut la 3,5%. Cifrele care reflectă starea preţurile de consum şi inflaţia de bază depăşesc aşteptările analiştilor

Traderii au redus miercuri pariurile privind reducerile de dobândă ale Rezervei Federale americane, după ce inflaţia din SUA a depăşit aşteptările, iar Joe Biden a recunoscut că mai sunt „multe de făcut" pentru a combate creşterea preţurilor, scrie Financial Times.

Randamentele obligaţiunilor au crescut, acţiunile au scăzut, iar pieţele şi-au amânat previziunile referitoare la reducerile de rate din vară, după ce datele oficiale au arătat o creştere de 3,5% a preţurilor de consum pentru anul încheiat în luna martie.

„Raportul de astăzi arată că inflaţia a scăzut cu peste 60% de la vârful său, dar mai avem multe de făcut pentru a reduce costurile pentru familiile care muncesc din greu", a declarat preşedintele american după publicarea datelor.

Cifra de miercuri a fost comparată cu previziunile referitoare la o creştere de 3,4 la sută. Inflaţia de bază a depăşit, de asemenea, aşteptările datorită presiunilor asupra preţurilor în sectoarele serviciilor, cum ar fi asistenţa medicală şi asigurările auto.

„Având în vedere contextul actual, există o posibilitate ca Rezerva Federală să crească ratele, nu să le scadă", a declarat fostul secretar al Trezoreriei, Larry Summers.

Summers a declarat pentru Bloomberg că o reducere a ratei în iunie „ar fi o eroare foarte gravă".

În timp ce pieţele acordă în continuare o probabilitate foarte mare reducerii ratelor până în septembrie, acestea nu au evaluat în totalitate o reducere până la şedinţa Fed din 6-7 noiembrie.

Randamentul Trezoreriei pe doi ani, care evoluează în funcţie de aşteptările privind ratele dobânzilor, a sărit brusc la 4,97% în tranzacţiile de la sfârşitul după-amiezii, la mică distanţă de maximul anterior de patru luni, de 4,98%.

S&P 500 a închis în scădere cu aproape 1 la sută, aproximativ nouă din zece acţiuni pierzând teren.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.