Pieţele din Turcia se prăbuşesc după sancţiunile impuse de SUA. Borsa Istanbul 100 index are cea mai slabă evoluţie la nivel mondial în ultimul an

Postat la 03 august 2018 97 afişări

Pieţele din Turcia se prăbuşesc după sancţiunile impuse de SUA. Borsa Istanbul 100 index are cea mai slabă evoluţie la nivel mondial în ultimul an

Sancţiunile fără precedent impuse de SUA aliatului său NATO s-au adăugat focurilor încrucişate la care au fost supuşi investitorii. Aceştia deja au fost dezamăgiţi de eşecul autorităţilor de a ţine inflaţa sub control şi de a opri căderea lirei turceşti, sub presiunile preşedintelui Erdogan de a menţine creşterea, scrie Bloomberg.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat că SUA vor impune sancţiuni oficialilor turci consideraţi responsabili de arestarea pastorului american, Andrew Brunson, potrivit CNN. Astfel, ministrul Justiţiei şi Internelor vor avea activele şi proprietăţile americane blocate. Turcii au anunţat contra-măsuri în această privinţă.

 

Turcia rămâne în continuare expusă la schimbarea încrederii investitorilor, având în vedere dependenţa acesteia de pieţele externe. Lira turcească a scăzut cu mai mult de o cincime în comparaţie cu dolarul american, pe măsură ce intrările de capital au încetinit puternic, determinând companiile să întâmpine dificultăţi în a plăti împrumuturile în valute străine şi alimentând inflaţia.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.