Şeful departamentului de securitate de la Facebook va pleca şi nu-l va înlocui nimeni. De ce vrea Facebook să-şi dizolve departamentul de securitate

Postat la 02 august 2018 37 afişări

Directorul executiv de securitate al Facebook, Alex Stamos, a anunţat joi că va părăsi compania luna aceasta. Anunţul vine la doar o zi după ce Facebook a anunţat că a descoperit activităţi pe platformă de manipulare a discuţiilor politice din SUA, scrie The Verge.

Şeful departamentului de securitate de la Facebook va pleca şi nu-l va înlocui nimeni. De ce vrea Facebook să-şi dizolve departamentul de securitate

Stamos nu a fi înlocuit după ce pleacă, ceea ce înseamnă că nimeni nu va deţine funcţia de director de securitate. Toţi ochii sunt în acest moment pe companie pentru a vedea cum va administra situaţia cu conturile false care ajută la răspândirea ştirilor false pentru a încerca să manipuleze alegerile.

 

„Nu vom numi un nou director de securitate, din moment ce mai devreme în acest an am inserat ingineri de securitate, analişti, investigatori şi alţi specialişti în echipele noastre de inginerie şi producţie, asfel încât să abordeze ameninţările de securitate cu care ne confruntăm”, a spus într-un email un purtător de cuvânt al Facebook.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.