Peste 5.000 de angajaţi din sănătate vor protesta sâmbătă în Capitală

Postat la 01 noiembrie 2013 22 afişări

Peste 5.000 de angajaţi din sănătate vor protesta, sâmbătă, în Capitală, printr-un miting la Guvern şi un marş până la Parlament, pentru a transmite guvernanţilor mesajul că nu sunt slugi, a declarat, vineri, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae.

Peste 5.000 de angajaţi din sănătate vor protesta sâmbătă în Capitală

 Preşedintele CMR a mai spus, la adunarea generală a organizaţiei, că medicii nu ies în stradă pentru că sunt morţi de foame, ci pentru a face apel la demnitate, fiind aşteptate peste 5.000 de cadre medicale din toate judeţele ţării.

"Corpul medical, în acest moment, va merge până la capăt. În România, un guvern trebuie să ştie că guvernează pentru români, că în spatele cifrelor sunt oameni şi cetăţeni români şi că, indiferent de ce spune FMI, el (guvernul - n.r.) nu este dator FMI, ci cetăţenilor", a spus Astărăstoae.

Preşedintele CMR a mai spus că atunci când s-a discutat despre solicitarea medicilor de creştere a salariilor, răspunsul autorităţilor a fost că acestea vor creşte, urmând să se stabilească doar cu cât şi care este "etapizarea".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-5-000-de-angajati-din-sanatate-vor-protesta-sambata-in-capitala-11604956
11604956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.