Defrişări ilegale: Peste 900 de hectare de pădure tăiată la ras în Argeş, într-o zonă protejată

Postat la 01 noiembrie 2013 64 afişări

Peste 900 de hectare de pădure dintr-o zonă de protecţie din judeţul Argeş a fost tăiată ilegal la ras, fiind sustras lemn în valoare de 63 de milioane de lei, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul delegat pentru Ape şi Păduri Lucia Varga, în urma unei acţiuni de control.

Defrişări ilegale: Peste 900 de hectare de pădure tăiată la ras în Argeş, într-o zonă protejată

 Ministrul Lucia Varga a efectuat, joi, în nordul judeţului Argeş, o acţiune de control a rapoartelor vizând defrişările ilegale, constatând că au fost afectate 2.000 de hectare de pădure, din care pe 915 hectare pădurea a fost tăiată la ras.

"Am fost în ţară în multe locuri unde au fost tăieri necontrolate, dar ce-am văzut astăzi în Argeş este de neacceptat. (...) Soluţia în acest moment la acest flagel este noul cod silvic care acum este în Parlament şi care este contestat de toţi cei care au profitat de pe urma jafului din păduri. ", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Lucia Varga.

Ea a mai apreciat că se poate vorbi, în acest caz, "de o anumită protecţie din partea politicului". "Imposibil să tai 915 hectare la ras, să transporţi 206.000 de metri cubi, am făcut o socoteală, aproximativ 6.000 de camioane încărcate cu lemn fără să le vadă nimeni", a mai spus Varga.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/defrisari-ilegale-peste-900-de-hectare-de-padure-taiata-la-ras-in-arges-intr-o-zona-protejata-11602194
11602194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.