Peste 360 de persoane rănite în revoluţia din Ucraina au fost tratate în străinătate, 11 în România

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 decembrie 2014 39 afişări

Peste 360 de persoane rănite în revoluţia din Ucraina şi 36 de militari ucraineni răniţi în confruntările separatiste au beneficiat de tratament medical în străinătate, 11 în România, anunţă Ministerul ucrainean de Externe, citat de Interfax Ukraine.

În total, 363 de persoane rănite în cursul protestelor desfăşurate la începutul anului în Piaţa Independenţei din Kiev au beneficiat de tratament în străinătate.

Unsprezece persoane au fost spitalizate în România, 144 în Polonia, 58 în Slovacia, 38 în Cehia, 25 în Germania, 24 în Italia, 22 în Lituania, 11 în Austria, 10 în Israel, opt în Letonia, şase în Estonia, trei în Franţa, doi în Spania şi una în Suedia.

Treizeci şi şase de militari ucraineni răniţi în conflictul separatist din estul ţării au primit îngrijiri medicale în Lituania, Polonia, Estonia şi Germania.

Revoluţia Euromaidan a avut ca rezultat înlăturarea de la putere a regimului prorus condus de preşedintele Viktor Ianukovici. Conflictul separatist care a urmat s-a soldat cu peste 4.300 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CONFLICT,
/actualitate/peste-360-de-persoane-ranite-in-revolutia-din-ucraina-au-fost-tratate-in-strainatate-11-in-romania-13715984
13715984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.