Persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora sunt scutiţi de plata rovinietei, după intrarea în vigoare a noii legislaţii

Postat la 27 august 2018 629 afişări

Persoanele cu handicap şi însoţitorii sau asistenţii lor sunt scutiţi de plata rovinietei, taxă de utilizare a drumurilor naţionale, potrivit textului de Lege nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora sunt scutiţi de plata rovinietei, după intrarea în vigoare a noii legislaţii

Dacă în urmă cu câţiva ani persoanele cu dizabilităţi beneficiau de scutirea plăţii rovinietei doar dacă autovehiculele lor erau adaptate handicapului pe care îl aveau, în prezenta lege se arată că atât ei cât şi însoţitorii sau asistenţii lor sunt scutiţi de plata rovinietei.

„Persoanele cu handicap, precum şi însoţitorii sau, după caz, asistenţii personali ai acestora, deţinători de autoturisme, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale”, scrie în Legea nr. 448/2006.

De asemenea, normele de aplicare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap spun că persoanele cu dizabilităţi sau cele care le însoţesc pot solicita o rovinietă gratuită prin depunerea unei cereri şi copii după documentul care atestă încadrarea în grad de handicap, actul de identitate şi certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a maşinii. 

De asemenea, însoţitorii acestora trebuie să depună şi un document din care să rezulte că acesta este însoţitor, asistent personal sau că asigură transportul persoanei cu dizabilităţi.

Cititi mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.