ONU: Forţele armate din Myanmar au comis crime împotriva umanităţii

Postat la 27 august 2018 69 afişări

Forţele armate din Myanmar au comis cime împotriva umanităţii, inclusiv ucideri, abuzuri sexuale, tortură, violenţă împotriva copiilor şi pagube materiale prin distrugerea mai multor sate, se arată într-un raport publicat luni de Naţiunile Unite, relatează site-ul agenţiei Dpa.

ONU: Forţele armate din Myanmar au comis crime împotriva umanităţii

În regiunea Rakhine, unde sute de mii de persoane de etnie rohingya au fost forţaţi să îşi părăsească propriile case, au fost găsite dovezi clare de genocid, a informat misiunea ONU în Myanmnar.

Raportul, care s-a concentrat asupra unor evenimente care au început încă din anul 2011, sugerează că acestea "fac cu siguranţă parte din cele mai grave crime comise".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.