Pericolul pe care îl ascunde utilizarea excesivă a smartphone-ului. Avertismentul psihologilor cu privire la acest comportament

Postat la 28 mai 2018 213 afişări

Un nou studiu al cercetătorilor britanici de la Universitatea Lancaster şi Universitatea Lincoln arată că deşi oamenii subestimează timpul petrecut pe smartphone, comportamentul lor este remarcabil de consecvent şi „extrem de repetitiv”.

Pericolul pe care îl ascunde utilizarea excesivă a smartphone-ului. Avertismentul psihologilor cu privire la acest comportament

 Acest studiu este unul dintre puţinele care examinează utilizarea smartphone-ului bazat pe ce fac oamenii şi nu pe ceea ce ţin minte, scrie Science Daily.

Studiile de până acum nu au ajuns la o concluzie dacă utilizatorii sunt „dependenţi” de smartphone din cauza faptului că specialiştii nu s-au putut baza pe estimările oamenilor, altfel spus, elementul subiectiv a făcut ca rezultatele de până acum să fie inexacte. De obicei, oamenii au impresia că stau mai puţin pe telefon decât se întâmplă în realitate.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.