Percheziţii la o firmă de pază a lui Remus Rădoi, zis „Codiţă”, şi la CFR

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 octombrie 2020 51 afişări

Zece percheziţii au loc, joi, la o firmă de pază a lui Remus Rădoi, zis „Codiţă”, ajuns cunoscut în urma cazului Caracal, şi la sediul CFR Marfă. Firma de pază este suspectată că a luat bani pentru mai mulţi agenţi de pază decât au lucrat în realitate, creând astfel un prejudiciu de 1.640.000 lei.

Percheziţii la o firmă de pază a lui Remus Rădoi, zis „Codiţă”, şi la CFR

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează zece percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi judeţul Olt, la sediul unei instituţii publice şi la domiciliul şi sediile mai multor persoane.

Din probatoriu a rezultat că, în anul 2019, reprezentanţii unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcţionarii unei instituţii publice.

Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor ce aparţin instituţiei publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenţi de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obţine un folos patrimonial injust, transmite Poliţia.

De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcţionar din cadrul instituţiei publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menţionându-se un număr mai mare de ore prestate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Conform unor surse, percheziţiile au loc la o firmă de pază a lui Remus Rădoi, zis „Codiţă”, şi la sediul CFR Marfă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
codiţă,
percheziţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.