Paul Ichim renunţă la funcţia de director financiar al Nuclearelectrica, companie ale cărei acţiuni au crescut cu 110% de la începutul anului

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 06 octombrie 2021 69 afişări

Paul Ichim renunţă la funcţia de director financiar al Nuclearelectrica, companie ale cărei acţiuni au crescut cu 110% de la începutul anului

Paul Ichim a informat Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) asupra deciziei de renunţare la mandatul de director financiar, reiese dintr-un document publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Conform contractului de mandat încheiat, mandatul lui Paul Ichim urmează să înceteze ca urmare a renunţării în termen de 90 de zile lucrătoare anterior retragerii, respectiv începând cu data de 11 februarie 2022.

Mandatul directorului financiar, acordat în baza prevederilor OUG 109/2011, a început la data de 1 august 2020 şi urma să fie finalizat la 1 august 2024.

„SNN ii mulţumeşte domnului Paul Ichim pentru profesionalism şi eforturile depuse în vederea îndeplinirii indicatorilor de performantă asociaţi contractului de mandat şi pentru rezultatele financiare obţinute de SNN in perioada mandatului său”, potrivit documentului.

Anterior, Paul Ichim a ocupat poziţia de vicepreşedinte executiv al Eximbank, în perioada 2009-2019.

În prezent, valoarea de piaţă a Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, este de 11,3 miliarde de lei, în contextul în care acţiunile SNN au crescut cu peste 110% de la începutul lui 2021 încoace.

La jumătatea anului, societatea avea capitaluri proprii de 7,4 miliarde de lei, un rezultat reportat de 4 miliarde de lei, numerar de 703,3 milioane de lei (plus 28,7% faţă de S2/2020) şi 1,23 miliarde de lei în depozite bancare, potrivit datelor din raportul semestrial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.