Pariu uriaş în automobilele autonome ale Uber: Investiţia de un miliard de dolari care ar propulsa compania la $100 mld. şi ar lăsa-o fără şoferi

Postat la 14 martie 2019 49 afişări

Un grup de investitori condus de SoftBank Group Corp şi Toyota Motor Corp negociază o potenţială investiţie de cel puţin un miliard de dolari în unitatea de autovehicule autonome a Uber Technologies, investiţie ce ar putea valoriza unitatea între 5 şi 10 miliarde de dolari, informează Reuters.

Pariu uriaş în automobilele autonome ale Uber: Investiţia de un miliard de dolari care ar propulsa compania la $100 mld. şi ar lăsa-o fără şoferi

Investiţia reprezintă o injecţie de numerar pentru programul de maşini care se conduc singure al Uber, care consumă sute de milioane de dolari fără a genera venituri.

 

De asemenea, ar putea contribui la creşterea valorii Uber, în condiţiile în care compania se pregăteşte pentru un debut pe piaţa de capital, în urma căruia valoarea sa ar putea ajunge la 100 de miliarde de dolari.

 

Companiile Uber şi SoftBank au refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Toyota a declarat că producătorul de automobile „revizuieşte constant şi ia în considerare diverse opţiuni pentru investiţii”, dar nu are nimic de anunţat.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitie,
automobile,
companie,
pariu,
soferi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.