Până vineri, UniCredit Ţiriac Bank vinde obligaţiuni în lei

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 iunie 2013 76 afişări

UniCredit Ţiriac Bank derulează în această perioadă oferta primară de vânzare de obligaţiuni corporative, care vizează o valoare de 500 milioane lei. Oferta a fost deschisă la 14 iunie, ora 9 şi va fi închisă la 21 iunie, ora 13.

Până vineri, UniCredit Ţiriac Bank vinde obligaţiuni în lei

Banca emite obligaţiuni corporative în lei, negarantate, cu maturitatea de 5 ani, scadente în 2018, nominative, în forma dematerializată, evidenţiate prin înscriere în cont. Oferta iniţială este de 50.000 de obligaţiuni, fiecare având valoarea nominală de 10.000 lei. Dacă subscrierile vor depăşi acest număr, UniCredit Ţiriac Bank poate creşte numărul de obligaţiuni până la maximum 70.000 de unităţi. Subscrierea minimă este de 50 de unităţi.

Oferta va fi considerată încheiată cu succes dacă minimum 70% din suma ţintită este subscrisă.

Subscrierile vor fi înregistrate exclusiv de către intermediarul emisiunii, SSIF Broker, la sediul acestuia din Bucureşti, între orele 9-17, în fiecare zi lucrătoare din cadrul perioadei de derulare a ofertei, cu excepţia ultimei zile a ofertei, când subscrierile vor putea fi înregistrate numai între orele 9-13.

"Emisiunea de obligaţiuni este un element important în strategia noastră pe termen lung de diversificare a surselor de finanţare, iar parametrii acesteia au fost aleşi după o monitorizare atentă şi o proiecţie minuţioasă asupra condiţiilor de piaţă. Iniţiativa reprezintă o reafirmare a angajamentului pe care îl avem pe termen lung pentru România şi a contribuţiei pe care dorim să o avem la dezvoltarea pieţei de capital locale", a declarat Răsvan Radu, CEO şi preşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Bank.

Cuponul va fi de minimum 6% pe an, iar nivelul final al acestuia va fi anunţat public cel mai târziu în a patra zi lucrătoare de derulare a ofertei, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Plata dobânzii se va realiza în datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecărui an, scadenţa obligaţiunilor fiind 15 iunie 2018.

Fondurile nete rezultate în urma emisiunii obligaţiunilor, după plata comisioanelor, a onorariilor şi a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligaţiunilor vor fi utilizate în scop general de finanţare.

Obligaţiunile vor fi înregistrate pentru tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

UniCredit Ţiriac Bank se situa la finele anului trecut pe locul al cincilea în sistemul bancar după valoarea activelor, cu o cotă de piaţă de 6,9%. În primul trimestru din acest an, activele consolidate ale UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation şi UniCredit Consumer Financing s-au situat la 26,3 mld. lei (6 mld. euro), iar profitul net înregistrat la nivelul grupului UniCredit în Romania a fost de 61,7 mil. lei, în creştere cu 134% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rata solvabilităţii a urcat la 14,8% la finele lunii martie, iar rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii a ajuns la 8,8%, de la 3,6% în T1 2012. Nivelul acoperirii cu provizioane a urcat de la 8% la 8,9%. Raportul dintre costuri şi venituri s-a îmbunătăţit cu 5,4%, ajungând la 45,7%.

Portofoliul de credite al clienţilor UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing a crescut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 18 mld. lei, în timp ce depozitele clienţilor au crescut cu 9,2%, la 12,1 mld. lei. Ca urmare, raportul dintre credite şi depozite s-a redus la 143%, cu 3,3% mai mic faţă de anul trecut.este

Răsvan Radu este CEO şi preşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Bank

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/pana-vineri-unicredit-tiriac-bank-vinde-obligatiuni-in-lei-10973555
10973555
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Cum au vândut toate guvernele cea mai valoroasă resursă a României în Occident, punând în pericol chiar viitorul ţării? O discuţie cu Cristian Hostiuc, ZF şi Costi Mocanu, Aleph News-STIU

ZF.ro
Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci
Criza accelerează puternic aceste joburi. În ce zonă trebuie să vă uitaţi pentru viitor
Mediafax
România vs. Spania: 0-1 la construit spitale. Cea mai modernă secţie ATI din Madrid, gata în timpul necesar obţinerii autorizaţiilor în Iaşi România vs. Spania: 0-1 la construit spitale. Cea mai modernă secţie ATI din Madrid, gata în timpul necesar obţinerii autorizaţiilor în Iaşi
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul deceselor
MonitorulApararii
Aliaţi şi inamici ai României, cei dintotdeauna şi cei de acum Aliaţi şi inamici ai României, cei dintotdeauna şi cei de acum
1 Decembrie, prin ani. Povestea continuă
MonitorulPartidelor
Băsescu: Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Urât moment al trufiei unui preşedinte Băsescu: Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Urât moment al trufiei unui preşedinte
Deputat PNL: Inevitabilul s-a produs
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină
Victimă a violenţei domestice ne întoarcem la ei pentru că nu avem alte pârghii. Ce se află în spatele lui ”se va schimba”

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.