Oscarul gastronomiei a fost câştigat: Cel mai bun restaurant din întreaga lume se ascunde într-un stadion de football din inima Danemarcei

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 19 iulie 2022 418 afişări

Oscarul gastronomiei a fost câştigat: Cel mai bun restaurant din întreaga lume se ascunde într-un stadion de football din inima Danemarcei

Cel mai bun restaurant din lume se numeşte Geranium şi se poate găsi în Copenhaga, la etajul opt al stadionului Østerbro, potrivit clasamentului „World’s 50 greatest”, cunoscut şi ca Oscarurile gastronomiei. Geranium a apărut undeva în 2010, când criza financiară încă zguduia lumea, iar în prezent a ajuns să fie desemnat cel mai bun restaurant de pe planetă, scrie Bloomberg.

Geranium este recunoscut pentru bucătăria scandinavă. În ultimii ani danezi au dominat scena globală a restaurantelor de top, în 2021 coroana purtând-o tot un restaurant din Danemarca. Pe locul doi, se află Central, un restaurant din Peru, iar pe trei Disfrutar, din Barcelona.

Ceremonia de decernare a avut loc la Londra la Outdated Blilingsgate, o fostă piaţă de peşte de pe Tamisa.

Nume grele al restaurantelor de top la nivel mondial au fost prezente pe la ceremonia din Bilingsgate. Printre acestea se numără şi celebrul bucătar spaniol Joan Roca de la El Celler de Can Roca.

Cea mai surprinzătoare apariţie a fost de departe cea a lui Will Guidara, fostul proprietar al restaurantului american Eleven Madison Park, cunoscut în presă pentru scandalul şi despărţirea de  bucătarul Daniel Humm, actualul deţinător al restaurantului.

În februarie, după invazia Ucrainei, „World’s 50 greatest” , a anunţat că locaţia ceremoniei de decernare a premiilor pentru cele mai bune restaurante din lume se va schimba şi nu se va mai avea loc în Moscova.

Potrivit regulilor, foştii câştigători ai concursului nu mai sunt eligibili pentru podium. Această regulă plasează Noma, fostul rege danez al restaurantelor şi Mirazur, perla restaurantelor franceze într-o nouă cateogorie denumită „Better of the Greatest”. Restaurantul francez a ocupat locul 1 timp de doi ani, pe fondul anulării concursului şi ceremoniilor din cauza pandemiei.

Clasamentul din 2022 a fost stabilit  pe baza voturilor a 1.070 de personaje importante din lumea gastronomiei, care au servit preparate din 27 de bucătării diferite din întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.