Orban Viktor: România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând

Autor: Andreea Tobias Postat la 17 decembrie 2022 69 afişări

Orban Viktor: România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând

România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând, a spus sâmbătă la Bucureşti premierul Ungariei, Orban Viktor. Decizia JAI a fost greşită şi trebuie corectată, a afirmat acesta. 

„Am venit la Bucureşti după 8 ani şi văd o dezvoltare. Vreau să îmi felicit prietenii din România, această dezvoltare justifică parteneriatul şi intrarea României în Schengen. Decizia a fost greşită în cadrul Uniunii Europene, ar trebui corectată, România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând. Vreau să vă asigur, să îmi asigur prietenii din România, că pot conta în acest subiect pe ţara noastră”, a declarat Orban.

Acesta s-a referit şi la situaţia actuală din Europa, pe care a descris-o „atât de confuză cum nu a fost niciodată de când ne amintim”: „avem un război în vecinătate, avem o criză serioasă energetică, avem probleme cu preţurile şi în acelaşi timp toate economiile europene se luptă cu inflaţia şi liderii europeni au hotărât să se rupă de economia rusească. Asta în timp ce în Statele Unite avem o serie întreagă de măsuri luate pentru a proteja piaţa aşa cum nu am mai văzut în trecut”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
schengen,
românia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.