Oraşul din România în care impozitele şi taxele locale ar urma să fie majorate de la anul

Autor: Alexandru Nanu Postat la 21 februarie 2020 248 afişări

Oraşul din România în care impozitele şi taxele locale ar urma să fie majorate de la anul

Pe site-ul Primăriei Capitalei – PMB a fost publicat, în această lună proiectul nr. 1493, la secţiunea proiecte supuse dezbaterii publice, care prevede majorarea impozitelor şi taxelor locale din Bucureşti începând din anul 2021, conform site-ului instituţiei.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, începând cu anul 2021, prevede o serie de impozite şi taxe locale care vor fi majorate de la anul.

Vestea bună pentru cetăţeni este că se menţine bonificaţia de 10% pentru plata anticipată, până la 31 martie, a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport. Această bonificaţie se acordă pentru sumele datorate de către contribuabilii persoane fizice pentru întregul an. 

Această creştere vine ca urma a obligativităţii indexării impozitelor din Bucureşti la rata inflaţiei, astfel că din 2021 bucureştenii vor plăti mai mult la impozite pentru locuinţe sau autoturisme.

Conform art. 491 din Codul Fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”

Conform datelor publicate de Ministerului Finanţelor Publice, în anul 2019 rata inflaţiei a avut nivel de 3,8%.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impozite,
taxe locale,
majorare,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.