Oraşul din România cu tarif la taxi aproape dublu faţă de Bucureşti

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 februarie 2014 3269 afişări

Cluj-Napoca a devenit oraşul cu cele mai mari tarife la taxiuri, după ce o firmă de profil a crescut preţul la 2,25 de lei pe kilometru, în baza unei hotărâri a Consiliului Local ce permite indexarea tarifului maximal.

Oraşul din România cu tarif la taxi aproape dublu faţă de Bucureşti

Firma a profitat de decizia autorităţilor locale, care le permite operatorilor să practice tariful maximal şi a ridicat preţurile, de la 1,79 de lei până la 2,25 de lei pe kilometru, pe timp de zi, şi de la 1,99 de lei la 2,5 lei, pe timp de noapte. Vestea şi mai rea pentru clujeni este că până cel târziu pe 5 martie toate companiile îşi vor alinia tarifele, relatează brasovultau.ro.

Noul tarif la taxi din Cluj le depăşeşte pe cele practicate în alte oraşe precum Timişoara, Iaşi, Constanţa sau Craiova. Capitala are unul dintre cele mai mici tarife, la 1,39 lei pe kilometru.

Conform taximetre.ro, în alte oraşe din ţară tarifele sunt după cum urmează: Alba-Iulia 2,2 lei/km, Timişoara 2,19 lei/km, Deva 2,10 lei/km, Iaşi 1,99 lei/km, Constanţa 1,79 lei/km, Braşov şi Craiova 1,35 lei/km.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/orasul-din-romania-cu-tarif-la-taxi-aproape-dublu-fata-de-bucuresti-12146160
12146160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.