Opt companii mari mută 10.000 de angajaţi în birouri noi. Renault, ING, Deloitte, Enel, UPC, WPP, BNP Paribas şi Medicover sunt printre companiile care îşi vor schimba sediile de birouri în acest an. Care sunt proiectele anului 2019

Postat la 06 martie 2019 3466 afişări

Împreună cele opt companii au semnat contracte pentru 100.000 mp de birouri.

Opt companii mari mută 10.000 de angajaţi în birouri noi. Renault, ING, Deloitte, Enel, UPC, WPP, BNP Paribas şi Medicover sunt printre companiile care îşi vor schimba sediile de birouri în acest an. Care sunt proiectele anului 2019

Companiile din IT&C, banking şi consultanţă, trei domenii care au o pondere semnificativă în profilul chiriaşilor de birouri din Bucureşti, sunt şi printre cei mai activi în ceea ce priveşte tranzacţiile de schimbare a sediului.

Noile clădiri din zona de centru-vest a Capi­talei vor atrage cei mai mulţi chiriaşi în acest an, urmate de cele din Floreasca şi bd-ul Expoziţiei, potrivit consultanţilor imobiliari, pe măsură ce mii de oameni urmează acum să-şi schimbe biroul.

 

„Anul trecut dezvoltatorii au finalizat proiecte de birouri noi care au totalizat 145.000 de metri pătrati, în condiţiile în care suprafaţa închiriată prin intermediul consultanţilor imobiliari a fost de 335.000 de metri pătrati, din care 45% (150.000 mp) reprezintă cerere nouă (preînchirieri, contracte noi, extinderi de suprafeţe existente şi relocări din alte imobile decât clădiri de clasă A şi B)“, a spus Marius Scuta, Head of Office Department & Tenant Representation în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL. Dacă sunt luate în considerare şi tranzacţiile directe între chiriaşi şi proprietari, suprafaţa închiriată depăşeşte cu mult mai mult oferta nouă pusă pe piaţă de către dezvoltatori. „În plus, parte din spaţiile livrate în 2018 erau deja contractate din anii anteriori. Pentru finele anului estimăm un grad de neocupare de 8,9%“.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
birouri,
companii,
angajati,
bnp paribas

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.