Operaţiunile Vodafone din Europa vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu 1 iulie. CEO Vodafone Group: Este un pas important în direcţia îndeplinirii obiectivului nostru de a reduce la net zero emisiile de carbon până în 2030

Autor: Cristina Bellu Postat la 23 iunie 2021 34 afişări

Operaţiunile Vodafone din Europa, inclusiv reţelele fixe şi mobile, centrele de date, operaţiunile de retail şi spaţiile de birouri, vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu 1 iulie, o etapă importantă în atingerea obiectivului companiei de a reduce la „net zero” emisiile de carbon până în 2030 şi din întregul lanţ de aprovizionare până în 2040.

Operaţiunile Vodafone din Europa vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu 1 iulie.  CEO Vodafone Group: Este un pas important în direcţia îndeplinirii obiectivului nostru de a reduce la net zero emisiile de carbon până în 2030

Operaţiunile Vodafone din Europa, inclusiv reţelele fixe şi mobile, centrele de date, operaţiunile de retail şi spaţiile de birouri, vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu 1 iulie, o etapă  importantă în atingerea obiectivului companiei de a reduce la „net zero” emisiile de carbon până în 2030 şi din întregul lanţ de aprovizionare până în 2040.

Vodafone va marca acest eveniment printr-o campanie de conştientizare a publicului derulată în 12 ţări din Europa, în care logo-ul Vodafone va fi reprezentat în culoarea verde, transmite un comunicat al companiei

„Acesta este un pas important în direcţia îndeplinirii obiectivului nostru de a reduce la net zero emisiile de carbon până în 2030, la nivel global, concomitent cu susţinerea clienţilor noştri pentru reducerea amprentei de carbon pentru activităţile proprii şi continuarea planurilor de a contribui la o societate digitală, durabilă şi incluzivă în toate pieţele în care ne derulăm activităţi”, spune Nick Read, CEO Vodafone Group.

Pe parcursul ultimului an, Vodafone a făcut progrese importante în procesul de transformare a activităţilor sale  într-unele cu impact cât mai mic asupra mediului, bazându-se totodată pe tehnologiile şi reţelele sale digitale pentru a contribui la limitarea schimbărilor climatice. În iulie 2020, Vodafone a anunţat devansarea termenului pentru îndeplinirea obiectivului de a achiziţiona energie 100% regenerabilă pentru operaţiunile sale din Europa pentru iulie 2021, faţă de 2025 cât îşi propusese iniţial. Acelaşi obiectiv a fost stabilit şi pentru Africa, având ca ţintă anul 2025.

96% din energia utilizată de Vodafone în anul fiscal 2021 încheiat la 31 martie a fost achiziţionată. După anunţul de astăzi, 100% din energia achiziţionată de Vodafone în Europa provine din surse regenerabile, inclusiv pentru spaţiile închiriate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.