OMS ar putea adăuga medicamentelor împotriva obezităţii pe lista tratamentelor esenţiale

Autor: Petru Mazilu Postat la 29 martie 2023 27 afişări

OMS ar putea adăuga medicamentelor împotriva obezităţii pe lista tratamentelor esenţiale

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar putea adăuga medicamentelor împotriva obezităţii pe lista medicamentelor esenţiale. Aceasta este folosită pentru a ghida deciziile de achiziţie ale guvernelor din ţările cu venituri mici şi medii, au declarat reprezentanţii agenţiei ONU pentru Reuters.

Medicamentele care combat obezitatea ar putea fi incluse în premieră pe lista OMS. Specialiştii agenţiei vor analiza propunerea luna viitoare, iar lista actualizată a medicamentelor esenţiale va fi publicată în septembrie.

Solicitarea de a lua în considerare medicamentele pentru obezitate a fost înaintată de trei medici şi un cercetător din SUA. Totuşi, unii experţi în sănătate publică avertizează faţă de introducerea unor medicamente ca soluţie la o afecţiune complexă care nu este încă pe deplin înţeleasă.

„Obezitatea este o problemă de sănătate din ce în ce mai importantă în multe ţări. Medicamentele pentru tratamentul obezităţii reprezintă doar un aspect al gestionării, desigur, iar prevenirea este, de asemenea, crucială", a declarat un purtător de cuvânt al OMS.

Peste 650 de milioane de adulţi din întreaga lume sunt obezi, mai mult decât triplu faţă de rata din 1975, iar aproximativ alte 1,3 miliarde sunt supraponderali, potrivit OMS. Majoritatea, 70%, trăiesc în ţări cu venituri mici şi medii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
medicamente,
obezitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.