Olteanu, BNR: Legislaţia privind insolvenţa nu se poate aplica băncilor. Este nevoie de un mecanism UE

Postat la 01 noiembrie 2013 36 afişări

Legislaţia privind insolvenţa companiilor nu se va putea aplica şi falimentelor bancare, un domeniu care trebuie gestionat diferit, printr-un mecanism comun european, potrivit viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

Olteanu, BNR: Legislaţia privind insolvenţa nu se poate aplica băncilor. Este nevoie de un mecanism UE

 "În ceea ce priveşte rezoluţia bancară, două lucruri sunt importante: orice am învăţat, orice am practicat şi aplicat în realitate nu mai sunt valabile astăzi. Când discutam cu colegii despre viitorul Cod al Insolvenţei, despre capitolul falimentelor bancare, spuneam că probabil acesta nu se va mai aplica. Eu personal, cel puţin, nu simt că o să vedem falimente normale şi legea normală nu se va aplica asupra falimentelor băncilor în viitor, pentru că sistemul care prinde formă în urma crizei ne-a arătat că externalităţile negative sunt atât de copleşitoare încât rezoluţia bancară trebuie gestionată diferit", a declarat Olteanu la un seminar organizat de banca centrală.

El a arătat că toate băncile centrale din statele europene au fost provocate să lucreze la înfiinţarea unui nou mecanism de rezoluţie bancară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/olteanu-bnr-legislatia-privind-insolventa-nu-se-poate-aplica-bancilor-este-nevoie-de-un-mecanism-ue-11604802
11604802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.