Olguţa Vasilescu: Salariile nu scad deloc. Preşedintele BNS, Bogdan Hossu, interpretează vorbele noastre şi ale patronatelor

Postat la 01 noiembrie 2017 106 afişări

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a susţinut, miercuri, că salariile nu scad deloc, nici măcar în cazul persoanelor care obţin venituri din activităţi independente, ea acuzând faptul că preşedintele BNS, Bogdan Hossu, interpretează spusele guvernanţilor şi ale patronatelor.

Olguţa Vasilescu: Salariile nu scad deloc. Preşedintele BNS, Bogdan Hossu, interpretează vorbele noastre şi ale patronatelor

Solicitată să comenteze afirmaţiile reprezentanţilor BNS, care susţin că dacă angajatorii nu vor mări brutul cu 20%, netul angajatului va scădea cu cel puţin 16%, ministrul Muncii a răspuns: „Cred că am explicat de o mie de ori că brutul devine cheltuiala totală a angajatorului, după cum aţi văzut că se întâmplă prin HG care este dată pentru salariul minim pe economie, pentru că brutul, conform programului de guvernare, trebuia să fie 1550, dar este 1900 tocmai pentru că se transformă cheltuiala totală a angajatorului în noul brut”.

„De altfel, vreau să vă spun că ieri (marţi, n.r.) am avut întâlnire cu Consiliul tripartit la care au participat şi toţi liderii de confederaţii naţionale şi patronatele. Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre. Aşa le-a interpretat ieri şi pe cele ale reprezentanţilor patronatelor”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ea a arătat că toţi reprezentanţii patronatelor i-au transmis premierului Mihai Tudose că nu au în intenţie să scadă salariile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.