Oficiali ucraineni: jumătate din teritoriul Ucrainei trebuie să fie curăţat de mine

Autor: Mediafax Postat la 11 aprilie 2022 111 afişări

Oficiali ucraineni: jumătate din teritoriul Ucrainei trebuie să fie curăţat de mine

Aproximativ jumătate din teritoriul Ucrainei trebuie să fie curăţat de mine, anunţă Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit BBC, aproximativ 300.000 de kilometri pătraţi de teren necesită operaţiuni de eliminare a minelor. Pentru operaţiune este nevoie de o cantitate mare de explozibili, spun specialiştii.

Numeroase terenuri minate se află încă în zonele controlate de ruşi. De aceea, operaţiunea a început în apropierea Kievului şi în alte zone din nordul Ucrainei. Verificările sunt în curs de desfăşurare în regiunile Harkov şi Nikolaev, în ciuda bombardamentelor ruseşti.

Lucrările de eliminare a minelor s-au încheiat în Irpin, în apropiere de Kiev, dar mine ar mai putea fi pe terenurile private. Pentru a fi cercetate este nevoie de permisiunea proprietarilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mine,
ucraina,
curatare,
teritoriu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.