Oficial rus: Negocierile Rusia-Ucraina avansează pe teme secundare, dar stagnează pe cele principale

Autor: Mediafax Postat la 25 martie 2022 23 afişări

Oficial rus: Negocierile Rusia-Ucraina avansează pe teme secundare, dar stagnează pe cele principale

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina au avansat pe teme secundare, dar stagnează asupra subiectelor politice principale, anunţă un oficial de la Moscova, citat de cotidianul Le Figaro.

"Poziţiile converg asupra punctelor secundare. Dar, în principalele teme politice, nu avansăm", a declarat Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse în negocierile pentru oprirea confruntărilor militare din Ucraina.

"Noi insistăm pentru un tratat complet, care, în plus faţă de statutul de neutralitate al Ucrainei, să prevadă o serie de poziţii esenţiale pentru ţara noastră - demilitarizarea, denazificarea, definirea şi recunoaşterea statutului Crimeei şi Donbasului, precum şi o serie de alte poziţii (...). Partea ucraineană se concentrează în primul rând pe obţinerea unor garanţii de securitate din partea unor ţări terţe în contextul neaderării la NATO. Este o poziţie total de înţeles", a subliniat Vladimir Medinski, citat de agenţia Interfax.

La rândul său, Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial şi şeful delegaţiei ucrainene, a acuzat Rusia că vrea să prelungească războiul în Ucraina.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat vineri că Ucraina şi Rusia par să aibă poziţii convergente asupra a patru din cele şase subiecte abordate la negocieri, precizând că dezacordurile se menţin asupra statutului teritoriilor separatiste şi al regiunii Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,
razboi,
negocieri,
avansare,
oficiali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.