Oficial al Forţelor Aeriene: Armata SUA poate refuza un ordin prezidenţial privind armele nucleare -

Postat la 15 noiembrie 2017 73 afişări

Armata Statelor Unite are autorizaţia de a refuza ordinele preşedintelui Donald Trump privind folosirea armelor nucleare, dacă acestea contravin legislaţiei, a declarat Robert Kehler, un ofiţer veteran al Forţelor Aeriene americane, informează site-ul publicaţiei The Independent.

Oficial al Forţelor Aeriene: Armata SUA poate refuza un ordin prezidenţial privind armele nucleare -

Generalul în rezervă Robert Kehler a susţinut, în faţa Senatului, că ofiţerii americani pot refuza să lanseze arme nucleare, dacă ordinele venite din partea preşedintelui nu respectă legislaţia în vigoare. El a adăugat că principiile legale ale intervenţiilor militare se aplică şi deciziilor de a folosi arme nucleare.

Senatorul statului Maryland, Ben Cardin, l-a întrebat pe Kehler dacă ordinele preşedintelui care încalcă aceste principii ar putea fi ignorate de unitatea de comandă strategică a SUA.

"Da", a răspuns acesta, adăugând că o astfel de situaţie ar duce la o "conversaţie foarte dificilă".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.