Obama se apropie de sfârşitul perioadei de reflecţie privind programele de supraveghere ale NSA

Postat la 10 ianuarie 2014 49 afişări

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, este pe cale de a-şi încheia procesul de reflecţie asupra reformelor pe care vrea să le aducă programului de supravhegere al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), a anunţat joi Casa Albă.

Obama se apropie de sfârşitul perioadei de reflecţie privind programele de supraveghere ale NSA

 Preşedintele american şi-a multiplicat în ultimele zile întâlnirile cu alegătorii şi actorii-cheie ai serviciilor de informaţii pentru a lua măsuri care permit o încadrare mai bună a operaţiunilor de supraveghere a telecomunicaţiilor conduse de agenţiile americane şi dezvăluite de fostul consultant al NSA Edward Snowden.

Potrivit unor surse, Obama intenţionează să limiteze interceptarea mesajelor electronice şi a convorbirilor telefonice ale liderilor străini, aşa cum s-a întâmplat cu cele ale cancelarului german Angela Merkel.

Barack Obama ar trebui să îşi prezinte concluziile într-un discurs pe care îl va rosti în săptămânile următoare - în orice caz, înaintea discursului privind Starea Naţiunii din 28 ianuarie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/obama-se-apropie-de-sfarsitul-perioadei-de-reflectie-privind-programele-de-supraveghere-ale-nsa-11879297
11879297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.