O noua rundă de concedieri făcută de guvernul PNL. Care sunt BUGETARII care vor rămâne fără LOC de MUNCĂ

Postat la 10 ianuarie 2020 430 afişări

O noua rundă de concedieri făcută de guvernul PNL. Care sunt BUGETARII care vor rămâne fără LOC de MUNCĂ

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susţine că vrea să facă o „reorganizare profundă” la nivelul insituţiei pe care o conduce, propunând o reducere a numărului de angajaţi de la 424 la 323, urmând să îşi asume în perioada următoare decizia pe marginea noii organigrame.

„Sunt în mjlocul unei reorganizări profunde în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS). De două, trei zile se ştie acest lucru în Minister şi nu numai. Dacă lucrurile mergeau bine, pensionarii nu aveau problemele pe care le au în aplicarea legislaţiei privind pensiile, firmele găseau uşor şomeri, cei care muncesc cinstit vedeau că Inspecţia Muncii îi respectă sancţionându-i pe cei care ocolesc legea, afectându-i pe salariaţi.

Dacă nu se vedea cu ochiul liber că sistemul public pare să se protejeze pe sine şi nu adresează nevoile oamenilor, nu se justifica nicio schimbare. Dar se justifică! (...) propun reducerea numărului de posturi, scăderea numărului Directorilor generali, acest lucru având – căci nu se poate altfel, consecinţa scăderii veniturilor, ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic.

Exclud din discuţie completările la salarii prin fonduri europene pe baza proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai bună a resurselor umane. De la 424 posturi, această propunere de organigramă are 323 posturi. Urmează instituţiile din coordonare”, a scris Violeta ALexandru pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, obiectivitatea generează şi neplăceri, nu poate fi plăcută de toţi cei vizaţi.„Da, o afirm răspicat, la momentul nominalizării mele am spus că voi face treabă. În felul meu, incomod pentru cei care s-au obişnuit să nu facă eforturi în poziţii publice şi să creeze aparenţa că se munceşte, fără nicio preocupare pentru eficienţă. Îmi asum această opţiune de a genera schimbare.

Cred că românii nu mai vor să vadă un om care trece degeaba prin poziţii publice. În orice poziţie publică ar fi persoana. Ministerul Muncii trebuie să lucreze eficient şi transparent. Banii publici pentru sistemul public trebuie cheltuiţi cu eficienţă. Cei care #muncesc nu mai trebuie să simtă că au ajuns bătaia de joc a celor care nu muncesc dar beneficiază doar de susţinere politică”, a conchis ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
munca,
propunere,
reorganizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.