O nouă revoluţie în tehnologie: CEO-ul Nvidia, Jensenm Huang, avertizează că inteligenţa artificială reduce barierele de intrare pe piaţa IT. „Toată lumea ar putea fi un programator acum”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 29 mai 2023 59 afişări

O nouă revoluţie în tehnologie: CEO-ul Nvidia, Jensenm Huang, avertizează că inteligenţa artificială reduce barierele de intrare pe piaţa IT. „Toată lumea ar putea fi un programator acum”

Inteligenţa artificială înseamnă că oricine poate fi acum un IT-ist, deoarece tot ce trebuie să facă este să vorbească cu computerul, a declarat luni CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, titrează Reuters.

Vorbind în faţa a mii de oameni prezenţi la forumul Computex din Taipei, Huang, a explicat că inteligenţa artificială conduce o nouă revoluţie în domeniul calculatoarelor.

„Nu există nicio îndoială că suntem într-o nouă eră”, „În fiecare nouă epocă puteai face lucruri care nu erau posibile înainte, iar inteligenţa artificială se califică cu siguranţă”, a adăugat acesta.

„Bariera de intrare în programare este incredibil de jos. Am închis acest decalaj. Toată lumea ar putea fi un programator acum”

Progonoza de venituri a companiei Nvidia pentru al doilea trimestru este cu 50% mai mare decât estimările realizate de Wall Street, iar gigantul tehnologic vrea să mărească producţia pentru a satisface cererea suplimentară de cipuri, folosite printre altele pentru softuri precum ChatGPT.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nvidia,
revolutie,
tehnologie,
IT,
AI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.