O companie auto se implică în TAXI GRATIS, singurul serviciu de taximetrie gratuită din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 06 noiembrie 2013 17311 afişări

Toyota România a decis să se implice în proiectul Taxi Gratis, proiectul lui Alex Bobeş, tănărul de 23 de ani care a fondat în aprilie 2013 singurul serviciu gratuit de taximetrie gratuită din România. Toyota va pune la dispoziţia sa, pe rând, două maşini hibrid, cu ajutorul cărora Taxi Gratis va transporta persoanele cu o situaţie financiara precară.

O companie auto se implică în TAXI GRATIS, singurul serviciu de taximetrie gratuită din România

Alex Bobeş, tânărul care a fondat Taxi Gratis, primul serviciu de taximetrie gratuită din România, susţinea la începutul lunii octombrie că găseşte cu greu colaboratori dornici să se ofere voluntari în proiect, iar în ultima vreme, din motive personale, ritmul implicării sale a scăzut. "Sunt singura persoană care face asta în România şi îmi e greu să găsesc colaboratori pentru că oamenii au un loc de muncă, iar timpul şi reursele lor sunt preţioase. Unii m-au sunat să-mi ceară maşină ca să se implice în proiect. Eu nu am de unde să le dau", spune Alex Bobeş, care până în prezent a transportat gratuit peste 60 de persoane cu probleme financiare.

”Iniţiativa lui Alex Bobeş ne-a impresionat. A fost o inspiraţie pentru noi din prima zi in care am auzit despre Taxi Gratis şi suntem onoraţi că putem fi impreuna in acest demers foarte frumos”, a declarat Irina Izota, senior brand manager Toyota România.

Serviciul de taximetrie de urgenţă inaugurat în luna aprilie se adresează exclusiv clienţilor care au probleme de sănătate sau urgenţe, bătrânilor, nevăzătorilor şi celor fără posibilităţi financiare.

"Am probleme cu maşina mea aşa că orice ajutor este binevenit. O să încerc să găsesc pe cineva să conducă maşina primită, deşi ştiu că va fi destul de greu", a declarat Alex Bobeş.

Ideea a venit spontan pentru că şi eu am avut nevoie de un astfel de serviciu şi nu m-a ajutat nimeni. Am început cu un prieten cu maşinile personale, dar el s-a retras din lipsă de timp şi acum am rămas doar eu”, spune tânărul de 23 de ani. Boabeş primeşte între una şi patru comenzi pe zi, iar în restul timpului lucrează în ture de noapte la o companie IT din Bucureşti. În prezent serviciul este disponibil în sectoarele 2 şi 3, iar toate costurile sunt suportate de tânărul filantrop. „Plătesc cam 1.500 de lei lunar pe benzină. Oamenii au fost la început reticenţi pentru că există percepţia că nimic nu este gratis. Acesta este un proiect unic în România şi poate chiar în lume”, mai spune Alex Bobeş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxi gratis,
toyota,
taximetrie,
alex bobes,
proiect
/actualitate/o-companie-auto-se-implica-in-taxi-gratis-singurul-serviciu-de-taximetrie-gratuita-din-romania-11632521
11632521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.