Vedeta sezonului în modă şi design: marmura (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 noiembrie 2013 261 afişări

Element decorativ pentru locuinţe sau temple, marmura se dovedeşte atrăgătoare şi pentru lumea modei sau pentru industria mobilei, scrie Wall Street Journal.

Astfel, marmura a fost aleasă de creatorul de modă Alexander Wang ca motiv pentru a-şi face memorabilă prima sa colecţie realizată pentru casa Balenciaga. Opţiunea pentru marmură se datorează energiei pe care o transmite, faptului că este un material natural, dar şi aspectului deosebit creat de vinişoarele ce-l brăzdează şi care l-au inspirat în creaţiile sale, susţine creatorul de modă. Marmura cu vinişoare se regăseşte pe articole de dantelă, tricotaje de mohair colorate manual, precum şi în combinaţii de piele cu paiete.

Nu numai creaţiile vestimentare din acest sezon amintesc de marmură, ci şi accesoriile, cum ar fi poşetele de ocazie, care par dăltuite din acest material, ori brăţările rigide sau alte bijuterii.

Aspectul de marmură se poartă şi în industria mobilei. O firmă de design pariziană a creat, spre exemplu, un fotoliu menit să-i facă pe cei ce-l văd să creadă că e lucrat din acest material, deşi el e de fapt doar acoperit cu un material textil având imprimată digital o imagine cu marmură de Carrara.

Alte firme folosesc marmură adevărată pentru articolele lor de mobilier casnic, cum ar fi Budri, pentru care creatoarea Patricia Urquiola a creat diverse articole ce au încorporat bucăţi de marmură sparte în urma cutremurului de anul trecut din regiunea italiană Emilia-Romagna.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/vedeta-sezonului-in-moda-si-design-marmura-galerie-foto-11652007
11652007
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.