Nu ştiţi ce să faceţi în weekendul care se apropie? După Afaceri Premium vă prezintă o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agendă

Postat la 10 mai 2019 61 afişări

Cu o băutură bună, de consumat acasă sau în oraş, ne pregătim de vremea tot mai caldă, când vom putea lua Bucureştiul la pas pentru a-i descoperi savoarea. După Afaceri Premium trece în revistă – la propriu – noutăţile lunile mai şi vă invită să alegeţi la care dintre ele vreţi să fiţi părtaşi. Găsiţi mai jos o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agenda acestui sezon.

Nu ştiţi ce să faceţi în weekendul care se apropie? După Afaceri Premium vă prezintă o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agendă

În ce direcţie e viitorul?

Conferinţa de afaceri Brand Minds, care va avea loc pe 10 mai la Sala Palatului, aduce în prim-plan o temă de ansamblu care va fi dezbătută de speakerii invitaţi, şi anume care este direcţia de urmat către viitor.

Tema generală se distinge astfel de subiectele din anii anteriori, când topicurile priveau mai degrabă marketingul, designul sau antreprenoriatul. Cum însă lumea se schimbă, şi abordările urmează aceeaşi cale.

Anul acesta, pe scena Brand Minds va urca, printre alţii, Yuval Noah Harari, scriitorul israelian care a făcut valuri în 2018 cu ale sale „Sapiens” şi „Homo Deus”.

Alături de el, pe lista de speakeri se mai regăsesc Brené Brown – profesor şi cercetător la Universitatea din Houston, şi Robert Cialdini – cunoscut ca „părintele influenţei”, ca urmare a numeroşilor ani pe care i-a petrecut studiind psihologia persuasiunii, dar şi alţii.f

Aburi de alcool în ediţie limitată

În fiecare an, oficialii brandului Metaxa lansează, într-un singur lot, într-un număr limitat de decantoare, băutura spirtoasă Metaxa Private Reserve, prima creaţie a lui Constantinos Raptis, pusă pe piaţă iniţial în 1992, când acesta a fost numit maestru al casei elene de licori. Anul acesta aduce a 25-a ediţie de acest tip. Fiecare decantor poartă o etichetă cu semnătura lui Constantinos Raptis, o serie unică şi un dop din lemn de stejar gravat cu emblema casei.

„Creez Metaxa Private Reserve o dată pe an, într-un singur loc, cu amestecuri care au atins apogeul expresiei lor, câteva dintre ele provenind de la prima distilerie din Pireu”, spune Constantinos Raptis, al cincilea maestru Metaxa.

De 25 de ani, el şi-a perfecţionat arta de a surprinde natura specific grecească prin meşteşugul amestecului de distilate de vin, vinuri Muscat din insula Samos şi plante mediteraneene. Ca rezultat, Metaxa Private Reserve este un deliciu „new in the city”.

„Închid ochii şi am senzaţia unei plimbări printr-o pădure deasă de după ploaie, la început de seară. E acel moment în care Pământul, copacii şi frunzele trezite la viaţă îşi dezvăluie miresmele cu intensitate (...). Bogăţia miresmelor unei păduri după ploaie. O invitaţie la a explora cu toate simţurile. Aceasta a fost sursa mea de inspiraţie când am creat Metaxa Private Reserve şi tot la acest tablou mă duce gândul de fiecare dată când o degust“, povesteşte Constantinos Raptis.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
agenda,
evenimente,
selectie,
apropiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.