Nokian Tyres îşi propune să reducă cu 500 de milioane de kilograme emisiile de CO2 din trafic până în 2020

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 09 februarie 2018 62 afişări

Compania a obţinut rezultate pozitive în reducerea emisiilor de CO2 şi reciclarea deşeurilor rezultate din procesul de producţie al anvelopelor, propunându-şi obiective ambiţioase până în anul 2020.

Nokian Tyres îşi propune să reducă cu 500 de milioane de kilograme emisiile de CO2 din trafic până în 2020

Printre obiectivele de sustenabilitate enunţate de Nokian Tyres pentru a fi atinse până în 2020 se numără şi reducerea rezistenţei la rulare a anvelopelor sale cu 7%, creând astfel o scădere de 500 milioane kg a emisiilor de CO2 din trafic, până in 2020. Acest obiectiv a fost realizat anul trecut, cu mult înainte de termen, odată cu atingerea obiectivului de a reduce cu 20% emisiile de CO2 rezultate din producţiei. La fabrica Nokian Tyres din Nokia, Finalnda, se reciclează deja deşeurile rezultate din producţie în proporţie de 100%, iar la cea din Vsevolozhsk, Rusia, rata de reciclare a deşeurilor este de aproape 90%.

Compania Nokian Tyres a fost nominalizată drept una dintre cele mai sustenabile companii din lume. În urma acestei nominalizări, compania a primit distincţia Bronze Class în categoria Auto Components (Componente auto) a anuarului RobecoSAM Sustainability Yearbook 2018, publicat în decursul săptămânii trecute. RobecoSAM este o companie cu experienţă în analiza sustenabilităţii, a cărei evaluare anuală se concretizează într-un raport deosebit de cuprinzător şi echitabil despre modul în care este implementată sustenabilitatea în cadrul companiilor din întreaga lume.

Nokian Tyres şi-a asumat de asemenea obiectivul de a audita toţi parteneri săi majori de procesare a cauciucului şi să elimine din producţie toate deşeurile nereciclate. La fabrica Nokian Tyres din Nokia, Finalnda, se reciclează deja deşeurile rezultate din producţie în proporţie de 100%, iar la cea din Vsevolozhsk, Rusia, rata de reciclare a deşeurilor este de aproape 90%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.