Noi probleme pentru Elon Musk: Tesla se prăbuşeşte pe bursă după ce anunţă o scădere dramatică a unităţilor livrate în ultimul trimestru

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 231 afişări

Noi probleme pentru Elon Musk: Tesla se prăbuşeşte pe bursă după ce anunţă o scădere dramatică a unităţilor livrate în ultimul trimestru

Acţiunile Tesla au scăzut cu peste 10% joi după ce livrările de maşini către clienţi din primul trimestru au înregistrat un declin record, potrivit Bloomberg.

Producătorul de vehicule electrice a livrat 63.000 de unităţi în primele trei luni ale anului, în scădere faţă de nivelul de 90.966 de unităţi din T4 2018.

Astfel, acţiunile Tesla înregistrau joi la ora 16.30, o scădere de 10% pe Nasdaq, acţiunile tranzacţionându-se la preţul de 263 de dolari, la o capitalizare de piaţă de circa 45,5 mld dolari.

În SUA, unde Tesla a introdus sedanul Model 3 în 2017, stimulentele acordate de stat pentru maşinile electrice au scăzut. În Europa şi China, compania a încercat să livreze cât mai repede produsele către clienţi.

Cele 50.900 Tesla Model 3 livrate în primul trimestru au fost sub nivelul estimat de analişti de 51.750 unităţi.

  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
tesla,
actiuni,
declin,
livrari,
record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.