Aceasta este vârsta maximă până la care poţi să devii bogat. Dacă nu reuşeşti până atunci, nici nu trebuie să mai încerci

Autor: Mircea Nica Postat la 04 aprilie 2019 11897 afişări

Chiar dacă unii spun că viaţa începe la 40 de ani, se pare că dacă nu apuci să primeşti o mărire substanţială sau să înfiinţezi vreo companie de succes până la 45, şansele tind către zero, conform Business Insider.

Aceasta este vârsta maximă până la care poţi să devii bogat. Dacă nu reuşeşti până atunci, nici nu trebuie să mai încerci

Cercetătorii Rezervelor Federale din Minneapolis şi New York au analizat date începând cu anul 1978 privind evoluţia salarială şi încasările oamenilor de-a lungul timpului. Economiştii au descoperit că majoritatea creşterilor privind câştigurile salariale au loc în primii 10 ani de muncă atât pentru bogaţi, cât şi pentru săraci. În principal, după perioada de 25-35 de ani, oamenii se pot aştepta la încasări şi măriri salariale mai mici per total.

După 45 de ani, acele persoane care fac parte din cei 90% de oameni dintre cei care reuşesc să câştige pe parcursul vieţii, vor avea parte de o descreştere a veniturilor. Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii încep de multe ori să îşi reducă orele de muncă în momentul în care ating vârsta respectivă, mai ales dacă munca lor constă în efort fizic. Între timp, chiar şi cei incluşi în procentul de 1% al celor mai bogaţi oameni ai lumii, care controlează jumătate din averea globului, văd doar creşteri relativ minore după ce trec de vârsta mijlocie.

Pe de altă parte, există oameni care au tendinţa de a „renaşte” la o vârstă întârziată şi ajung să câştige mai bine că niciodată. Chiar dacă există această excepţie, în general, majoritatea oamenilor îşi formează o carieră până ajung la vârstă de 35 de ani. Pe parcursul carierei, oamenii muncesc în cadrul unei companii şi cresc în rang sau îşi termină studiile pentru a se poziţiona mai bine pe piaţa muncii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
oameni,
incepere,
viata,
business,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.