Juncker: Londra ar putea obţine o amânare până pe 22 mai dacă Parlamentul aprobă acordul de Brexit

Autor: Andra Stroe Postat la 04 aprilie 2019 54 afişări

Marea Britanie ar mai putea obţine o amânare a procesului de Brexit până pe 22 mai dacă parlamentarii britanici vor aproba acordul privind ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat miercuri preşedintele Executivului UE, Jean-Claude Juncker, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Juncker: Londra ar putea obţine o amânare până pe 22 mai dacă Parlamentul aprobă acordul de Brexit

Premierul britanic Theresa May a informat marţi că intenţionează să ceară o nouă amânare a ieşirii Marii Britanii din UE, pentru a putea evita un Brexit fără acord.

"Dacă Marea Britanie poate să adopte acordul de retragere până pe 12 aprilie, atunci UE ar putea accepta o amânare până pe 22 mai", a declarat Juncker.

Cu toate acestea, dacă acordul este din nou respins, atunci o nouă amânare nu va mai fi posibilă, a adăugat acesta, avertizând că acest lucru ar putea afecta alegerile europene.

Preşedintele Comisiei Europene a avertizat de asemenea că un scenariu de Brexit fără acord este "din ce în ce mai posibil".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
londra,
parlament,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.