Noi DEZVĂLUIRI despre spionajul american: NSA poate înregistra toate apelurile telefonice efectuate într-o ţară

Postat la 19 martie 2014 47 afişări

Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) are capacitatea tehnică de a înregistra toate apelurile telefonice efectuate pe teritoriul unei ţări, potrivit unor noi documente furnizate de Edward Snowden şi publicate marţi de Washington Post.

Noi DEZVĂLUIRI despre spionajul american: NSA poate înregistra toate apelurile telefonice efectuate într-o ţară

 Washington Post scrie, în baza unor documente furnizate de fostul consultant al NSA refugiat în Rusia, dar şi a unor informaţii primite din surse anonime, că programul, denumit MYSTIC, a fost lansat în 2009 şi a ajuns la capacitate maximă în 2011, având drept ţintă o anumită ţară, neidentificată.

Cotidianul american a precizat că, la solicitarea autorităţilor americane, nu dezvăluie o serie de detalii care ar permite identificarea ţării în care acest sistem este în prezent utilizat. Şase ţări ar putea fi vizate de acest sistem.

Unul din instrumentele programului permite "recuperarea înregistrărilor care nu păreau a fi de interes în momentul apelului iniţial", explică documente oficiale citate de cotidian.

Proiectul iniţial al programului prevedea înregistrarea "tuturor conversaţiilor" dintr-o ţară şi păstrarea lor timp de o lună, precizează documentele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noi-dezvaluiri-despre-spionajul-american-nsa-poate-inregistra-toate-apelurile-telefonice-efectuate-intr-o-tara-12291404
12291404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.