Nikkei: Obama îl va numi săptămâna viitoare pe Larry Summers în funcţia de preşedinte al Fed

Postat la 13 septembrie 2013 50 afişări

Preşedintele SUA, Barack Obama, îl va numi săptămâna viitoare pe cunoscutul economist Lawrence Summers în funcţia de preşedinte al Rezervei Federale, banca centrală a Statelor Unite, potrivit ziarului japonez Nikkei, care citează surse neidentificate.

Nikkei: Obama îl va numi săptămâna viitoare pe Larry Summers în funcţia de preşedinte al Fed

 Fost secretar general al Trezoreriei SUA în perioada 1999-2001, în timpul administraţiei Clinton, Summers este în prezent directorul Consiliului Economic Naţional, echipa de consilieri pe probleme economice de la Casa Albă.

Nikkei notează că anunţul va fi făcut după încheierea şedinţei de politică monetară din 17-18 septembrie a Rezervei Federale.

Mandatul actualului preşedinte al Fed, Ben Bernanke, se va încheia în luna ianuarie. Principalii candidaţi la funcţia lui Bernanke sunt Lawrence Summers şi vicepreşedintele Fed Janet Yellen.

Subscretarul Trezoreriei SUA Lael Brainard, fost consilier pe probleme economice al preşedintelui Bill Clinton, ar urma să fie numit vicepreşedinte al băncii centrale, potrivit Nikkei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nikkei-obama-il-va-numi-saptamana-viitoare-pe-larry-summers-in-functia-de-presedinte-al-fed-11327144
11327144
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.