Nemţii de la Daimler despart compania în bucăţi pentru a se pregăti de noua eră a vehiculelor autonome

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 iulie 2018 135 afişări

Nemţii de la Daimler despart compania în bucăţi pentru a se pregăti de noua eră a vehiculelor autonome

Daimler a lansat astăzi un plan proiectat să separe businessul gigantului în unităţi separate de autovehicule, camioane şi servicii de mobilitate, pentru a eficientiza operaţiunile în încercarea de a se pregăti pentru era în care producătorii auto vor lansa flote întregi de maşini autonome, potrivit Reuters.

Compania a anunţat că va stabili, din punct de vedere legal, trei entităţi independente – Mercedes-Benz, Daimler Truck, Daimler Mobility, iar toate vor fi sub umbrela Daimler AG.

Ca parte din reorganizare, compania a încheiat un acord cu sindicaliştii prin care se angajează să asigure în continuare locurile d emuncă şi să investească în fabricile din Germania.

Joi la ora 15.00 acţiunile Daimler se tranzacţionau la 59,5 euro per acţiune, în creştere cu 2,8% de la începutul zilei, la o capitalizare bursieră de circa 65 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
daimler,
companie,
pregati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.