Plaja spectaculoasă aflată la câţiva paşi de Mamaia, pe care puţini o cunosc. Are locuri libere lângă mal şi preţuri mai mici

Postat la 28 septembrie 2018 16299 afişări

Plaja Tataia din Constanţa a crescut în câteva zile, cât altele în zeci de ani. Şi nu este o exagerare, ci rezultatul lucrărilor de înnisipare. Această fâşie de nisip din Faleză Nord s-a lăţit cu zeci de metri. Alte trei plaje, 3 Papuci, Modern, dar şi Mamaia Sud vor fi înnisipate la sfârşitul sezonului estival, imediat după ce turiştii îşi vor termina vacanţa.

 

Mare le este uimirea constănţenilor şi turiştilor. Se uită în larg şi nu le vine să creadă că plaja Tataia din Faleză Nord s-a lăţit atât de mult, peste noapte.

Cu câteva zile în urmă, apele Mării Negre ajungeau până aproape de ţărmul înalt, acum, valurile ei se sparg în depărtare. Locul apelor a fost luat de o plajă nouă, cu nisip blond, cu o suprafaţă de peste 25 de mii de metri pătraţi.

Dar ceea ce vedem astăzi este doar 40 la sută din ceea ce vom admira în toamnă, la finalul lucrărilor, ne anunţă constructorii.

În special, seara, constănţenii, dar şi turiştii se adună ca la un spectacol să vadă ritmul lucrărilor de înnisipare făcute de firma olandeză, care a câştigat contractul de îndiguire şi refacere a plajelor. Aceeaşi companie a construit şi insulele artificiale din Dubai.

Plaja Tataia va intra de anul viitor în circuitul turistic, iar investitorii au deja planuri mari în zonă.

Şi nu este singura plajă care va avea o cu totul altă înfăţişare. Plaja 3 Papuci, aflată lângă Tataia, va fi înnisipată la finalul sezonului estival. Pentru că în acest moment sunt turişti în vacanţă, lucrările trebuie amânate. Constănţenii abia aşteaptă să se bucure de o altă plajă generoasă lată de aproximativ 100 de metri lăţime.

În plin proces de înnisipare este în acest momoment şi plaja din Eforie Nord, zona Acapulco. Până la sfârşitul anului vor fi lărgite şi plajele din Mamaia Sud, dar şi Modern, din Constanţa, scie http://www.reporterntv.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.