Dancă, despre ROBOR: Adevăratul bilanţ al Guvernului e că românii plătesc rate mai mari la bancă

Postat la 25 iulie 2018 139 afişări

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a afirmat miercuri că adevăratul bilanţ al Cabinetului Dăncilă pentru românii cu credite în lei este de fapt relevant prin faptul că plătesc rate mult mai mari la bancă, ROBOR ajungând în prezent la 3,43%.

Dancă, despre ROBOR: Adevăratul bilanţ al Guvernului e că românii plătesc rate mai mari la bancă

"ROBOR la 3 luni a ajuns azi la 3,43%. De la preluarea guvernării de către PSD şi ALDE, ratele la creditele pentru Prima Casă s-au majorat cu peste 30%. Adevăratul bilanţ al guvernării Dragnea - Dăncilă pentru românii cu credite în lei este că plătesc rate mai mari la bancă şi au mai puţini bani pentru traiul lor zilnic", a afirmat miercuri, pe Facebook, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

Şi deputatul PNL, Dumitru Oprea, a susţinut miercuri că premierul Viorica Dăncilă a “pus pe masă” un set de realizări, însă fără să spună un punct de vedere personal, acesta afirmând că un act de guvernare nu se face doar cu slide-uri power point.

"La şase luni de mandat, premierul Viorica Dăncilă a avut de "pus pe masă" un set de "realizări măreţe" însăilate de consilierii domniei sale. Nici un punct de vedere personal, nici o idee proprie în afara „programului de guvernare“. Iar în privinţa respectării lui, nu mai poate depune nimeni mărturie sub avalanşa de gloanţe a economiei reale: creşterea galopantă a inflaţiei, indicele ROBOR la cote istorice, incertitudine pe piaţa bursieră, etc. Un act de guvernare nu se face doar cu slide-uri PowerPoint, ci presupune un contract între cetăţean şi cei delegaţi să administreze treburile statului.

Între actuala guvernare şi societate s-a instaurat o ruptură iremediabilă, iar concilierea ar putea să apară doar prin dovezi de competenţă şi cinste. Ambele fiind greu de demonstrat de către cea mai slabă garnitură de miniştri din epoca post-decembristă. Deasupra tuturor acestor aspecte planează grava neîncredere a cetăţeanului român în statul căruia îi plăteşte taxe şi impozite. Niciodată românii nu şi-au simţit mai puternic trădate încrederea şi propria securitate", a declarat deputatul PNL, Dumitru Oprea, într-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.