Banca Mondială acordă României 50 de milioane de euro pentru infrastructura de urgenţă şi răspuns la dezastre

Postat la 25 iulie 2018 80 afişări

Banca Mondială a aprobat o finanţare de 50 de milioane de euro pentru Proiectul de Consolidare a Managementului Riscurilor de Dezastre, care va îmbunătăţi rezilienţa infrastructurii de urgenţă şi răspuns la dezastre din clădirile de pompieri şi urgenţe, anunţă un comunicat transmis de instituţie.

Banca Mondială acordă României 50 de milioane de euro pentru infrastructura de urgenţă şi răspuns la dezastre

„Acest împrumut va contribui la îmbunătăţirea rezilienţei infrastructurii de urgenţă şi răspuns la dezastre şi va spori capacităţile instituţionale pentru planificarea investiţiilor vizând reducerea riscurilor la dezastre şi adaptarea la schimbările climatice. Proiectul investiţional aprobat va completa eforturile de dezvoltare a politicilor publice privind capacitatea de răspuns a României în faţa dezastrelor naturale, susţinute prin intermediul unui împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre”, precizează Banca Mondială.

„Foarte multe clădiri aparţinând serviciilor de urgenţă şi răspuns la dezastre din România au vulnerabilităţi structurale şi se pot prăbuşi în cazul unui cutremur“, a declarat Tatiana Proskuryakova, Director de Ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.

„Noul Proiect de Consolidare a Managementului Riscurilor de Dezastre va sprijini investiţiile în clădirile de pompieri şi urgenţe, precum şi în cele ce au rol de coordonare a răspunsului la dezastre, asigurând buna funcţionare a acestora în cazul producerii oricăror tipuri de calamităţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.