Un pod inaugurat săptămâna trecută în judeţul Suceava s-a stricat după 5 zile

Postat la 25 iulie 2018 559 afişări

Circulaţia rutieră pe podul provizoriu din tuburi de la Milişăuţi, peste râul Suceava, a fost întreruptă începând de ieri după ce o viitură a afectat structura acestuia.

Un pod inaugurat săptămâna trecută în judeţul Suceava s-a stricat după 5 zile

Prefectul judeţului, Mirela Adomnicăi, a declarat că apele crescute ale râului Suceava au spălat o parte a balastului din structura podului provizoriu. Ea a explicat că duminică seara a plouat abundent în zona comunei Brodina, iar apele crescute ale râului Suceava, ale căror cote au crescut şi cu 1,2 metri, au ajuns în zona Milişăuţi luni, în jurul orei 11:00. După o vizită la faţa locului, prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că firma care a construit podul va începe lucrările pentru remedierea problemelor imediat ce cotele râului Suceava vor scădea.

„În continuare pentru judeţul Suceava sunt valabile avertizări meteo de ploi abundente şi este posibil ca debitul râului să fie în continuare crescut. Dar trebuie precizat că acest pod este unul construit în albia râului şi este asumat faptul că în cazul unor debite mari ale râului este posibil ca podul să fie afectat de apele crescute, după care constructorul va remedia problemele”, a spus Mirela Adomnicăi.

Prefectul judeţului a subliniat faptul că podul provizoriu de la Milişăuţi a fost construit pentru a fi folosit de cetăţenii şi agenţii economici din acest oraş. Mirela Adomnicăi a precizat că şi în avizul de construire se precizează că podul va fi amenajat pentru localnici. „Pe aici treceau şi maşini de mare tonaj, deşi restricţia este de până la 3,5 tone. Şi vreau să subliniez faptul că după ce va fi refăcut, acest pod este destinat localnicilor. Pentru ceilalţi participanţi la trafic există alte două rute alternative către şi dinspre Rădăuţi”, a explicat prefectul, scrie monitorulsv.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.