ArcelorMittal ar putea să nu îi mai preia pe italienii de la Ilva, după ce Luigi Di Maio a lansat o anchetă asupra modului în care a fost încheiată tranzacţia

Autor: Alex Ciutacu Postat la 25 iulie 2018 125 afişări

ArcelorMittal ar putea să nu îi mai preia pe italienii de la Ilva, după ce Luigi Di Maio a lansat o anchetă asupra modului în care a fost încheiată tranzacţia

Guvernul italian revizuieşte tranzacţia prin care ArcelorMittal ar trebui să preia compania Ilva şi anunţă că ar putea da un aviz negativ în cazul în care descoperă nereguli, a transmis Luigi Di Maio, ministrul pentru industrie din Italia, potrivit Reuters.

Gigantul oţelului ArcelorMittal a ajuns anul trecut la un acord de a cumpăra Ilva, cea mai mare oţelărie a Europei, care se află sub administraţie specială din partea statului. ArcelorMittal ar trebui să preia conducerea oţelăriei în data de 1 iulie.

Cu toate acestea, noul guvern a întârziat preluarea şi a cerut organelor anti-corupţie din ţară să revizuiască tranzacţia semnată de fosta administraţie guvernamentală.

„Avem obligaţia de a verifica faptele în contextul problemelor critice care au fost ridicate în ultima vreme”, transmite biroul lui Di Maio. „Credem că sunt condiţii care ne cer să începem o procedură administrativă care ar duce la o posibilă anulare a tranzacţiei”, adaugă biroul ministrului, adăugând că revizuirea ar putea dura 30 de zile.

Între timp, Di Maio, care conduce mişcarea politică M5S, a anunţat că se va întâlni astăzi cu oficialii ArcelorMittal pentru a renegocia oferta iniţială.

Sub termenii dinh 2017, ArcelorMittal ar plăti 1,8 miliarde de euro pentru a achiziţiona Ilva şi apoi ar investi 1,2 miliarde de euro pentru a spori productivitatea şi 1,1 miliarde de euro pentru a reduce poluarea de la fabrica principală din Taranto.

În plus, compania a anunţat sindicatele că va reduce forţa de muncă de la fabrica din Taranto la 7.600 de angajaţi, de la cei 10.900 pe care îi are în prezent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arcelormittal,
preluare,
tranzactie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.