Mutare fulger de la fostul şef Kaufland: Aduce o nouă multinaţională în România

Autor: Cristina Roşca Postat la 10 august 2021 2296 afişări

Mutare fulger de la fostul şef Kaufland: Aduce o nouă multinaţională în România

Adrian Viman, executivul care a condus Kaufland România timp de aproape opt ani, perioadă în care nemţii au ajuns lider de piaţă, dezvoltă pe plan local - în sistem de franciză - reţeaua de săli de fitness Clever Fit, originară din Germania.

„Eu am primit masterfranciza pentru România pe o perioadă de cinci ani. Prima sală va fi deschisă în martie 2022“, spune Viman.

Clever Fit era în 2019, înainte de pandemie, al doilea cel mai extins jucător din domeniu în Europa şi numărul patru după numărul de membri (aproximativ 1 milion), conform site-ului propriu. Nemţii au continuat însă dezvoltarea şi în pandemie, ajungând la peste 500 de săli dintre care 60 inaugurate în 2021.

„Prima sală o voi deschise în Bucureşti, în 2022. Anul viitor voi inaugura patru unităţi, trei în Capitală şi o alta în Timişoara, iar apoi voi continua cu 3-5 săli pe an. O să deschid eu primele centre, dar caut şi parteneri pentru dezvoltare.“

În Germania, o sală are în medie 1.500 de abonaţi în momentul în care ajunge la maturitate, însă poate ajunge chiar şi la 2.500 în oraşele mari. În România, spune el, e prematur de spus cum vor arăta aceste numere, trebuie deschise primele unităţi şi apoi văzut.

„Preţurile în Germania pentru abonamentele la sală sunt sub cele din România. Ele sunt dictate de concurenţă (mult mai acerbă în Occident). Pe cele ce le vom aplica noi nu le-am decis încă“. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
fitness,
deschidere,
dezvoltare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.