Musicalul "Regele Leu", producţia de divertisment cu cele mai mari încasări din toate timpurile

Autor: Bogdan Enache Postat la 23 septembrie 2014 58 afişări

Spectacolul de teatru "Regele Leu/ The Lion King" este producţia de divertisment cu cele mai mari încasări din lume, din orice domeniu, cu 6,2 miliarde de dolari obţinuţi la nivel mondial, potrivit unui purtător de cuvânt al Walt Disney Co.

Spectacolul "Regele Leu" se joacă pe Broadway, New York, din 1997 şi a fost montat pe scene din întreaga lume, iar încasările sale au depăşit veniturile aduse de desenul animat cu acelaşi titlu, care a avut încasări de doar un miliard de dolari.

"Acesta este cel mai mare nivel de încasări din istorie. Cifra de 6,2 miliarde de dolari reprezintă doar încasările spectacolului de teatru", a declarat purtătorul de cuvânt al Disney, care a mai precizat că recordul a fost atins pe perioada verii.

Musicalul "Regele Leu", bazat pe filmul de desene animate omonim, lansat de Disney în 1994, redă povestea lui Simba, un pui de leu născut într-o familie regală. Când Simba este ostracizat de unchiul său viclean, leul reuşeşte să treacă prin toate încercările cu ajutorul prietenilor săi din junglă pentru a îşi lua locul pe tronul regelui animalelor africane.

Regia spectacolului este semnată de Julie Taymor, iar cântecele sunt semnate de Elton John, pe versurile lui Tim Rice.

"Este dificil să nu fii emoţionat când îţi dai seama de impactul pe care l-a avut acest spectacol", a declarat Thomas Schumacher, preşedinte şi producător la Disney Theatrical Productions.

Încasările pentru "Regele Leu" sunt mai mari decât cele pentru oricare dintre filmele seriei "Harry Potter", filmul "Titanic" şi oricare dintre filmele francizei "Războiul Stelelor". Filmul cu cele mai mari încasări din istorie este "Avatar", cu aproximativ 2,8 miliarde de dolari câştigate la nivel mondial, potrivit Disney.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DISNEY,
THE LION KING,
BPX OFFCIE
/actualitate/musicalul-regele-leu-productia-de-divertisment-cu-cele-mai-mari-incasari-din-toate-timpurile-13328790
13328790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.